68. fejezet – állapotjelentés, alvás

Tegnap ki kellett venni Zéből a branült, és az volt a döntés, hogy várunk egy kicsit, és ha Zé kellő mértékben gyarapodik, akkor nem is kap újat (nem kap infúzión több kaját, csak gyomorszondán/szájon át). Ma kérdeztem, mennyit hízott, és kiderült, hogy kedd óta 100 grammot (az első héten fogyott, a második-harmadik héten hízott összesen 70 grammot), ez az időszak gyanúsan egybeesik az első két kenguruzással is, szóval nagy öröm ez nekem.

A másik, hogy reggel a kezemmel éreztem valami tüdőzörejt, amire két megoldás van: vagy leküldenek a tüdejébe egy csövet, és kiszippantják a nyákot (végső esetben), vagy felköhögi. A csöveket nem szeretjük, úgyhogy a nővérek útmutatása alapján köhögtetősen kopogtattam a hátát, amíg ott voltam, továbbá mielőtt elmentem, a lelkére kötöttem, hogy köhögjön egyedül is, és mire este visszaértem, nem zörgött a gyerek (nem nyomtak belé semmit), nagyon ügyes.

Ja, az immunrendszeremet meg megdicsérték, ugyanis Zorcsin eddig összesen háromféle ún. osztályos baci (amit egymástól kapnak el ott a gyerekek) ment végig, anélkül, hogy bármi tünete lett volna, szóval van értelme a másfélórás szenvedős fejéseknek ott a horror-alagsorban (csak az ott fejt tejet kapja meg nyersen, de ott egyszerűen alig akar jönni belőlem valami, komoly dilemma). Szóval valszeg megtette hatását a moszkvai gyerekkor, meg az indiai hátizsákos túra, ésatöbbi.

Ja, és ma a két látogatás közben, egy fejéssel tarkítva levezényeltem a költözésemet (pakoltam is, de a fiúk többet), úgyhogy itt van a bölcső, remélem, most már hipp-hopp kinövi.

8 thoughts on “68. fejezet – állapotjelentés, alvás

  • Lehetséges, hogy az én agyam látványosan hülye ötletekre van beállítva, de néha még a látványosan hülyének tetsző ötleteket sem árt fontolóra venni. Azon töprengek éppen, vajon mi lenne, ha egy kismama, akinek kevés a teje (pl mert a saját babája halaszthatatlan inkubátorbanfekvés miatt nem ér rá rendesen szopni), próbát tenne a baráti körében fellelhető bébik valamelyikének szoptatásával. Nyers matematikai logika szerint ezzel a meglévő kevés tej kétfelé oszlana. De mi van, ha ezen a téren nem a matematika határozza meg a szabályokat? Mi van, ha ez a módszer éppenséggel serkentené a tejtermelődést? Elvégre a régi idők szoptatósdajkái is több gyereket szoptattak egymással párhuzamosan. Nem tudom, jó ötlet-e, de ha már leírtam, elküldöm. To Whom It May Concern…

  • diogenesblues, nekem pont ugyanez jutott eszembe, én példát is tudok rá, baráti körben volt lány, aki majdnem egyszerre szült a testvérével, de az ő babája koraszülöt lett, inkubátor, stb, ő maga is nagyon szarul volt, rengeteg vért vesztett, emiatt aztán alig volt teje, és beindítónak a testvére babáját tette mellre. Egészen egyszerűen az van, hogy a teák, bogyók, sörök, stb nagyon jók kiegészítőnek, de az alap a brutál fizikai inger, és egy mellszívó egyszerűen képtelen ugyanazt produkálni, mnt egy gyerek. (saját példa: mellszívóval 40 perc kínlódás alatt kijött 50 ml, majd utána kíváncsíságból rácuppantottam a gyereket, aki hat és fél perc alatt leszívott belőle 120-at. Ráadásul ugye az eleje hígabb, a vége zsírosabb a tejnek, mert a csimota előbb iszik, aztán eszik.)
   Szóvalez nekem is bevillant, pl a múltkori képen látott kis gömbölyűséget nem lehetne-e megkérni egy kis próbavacsira?

  • az tényleg valószínűleg segítene, de nincs olyan ismerős anyuka, aki a mellemre rakná a gyerekét. a múltkori képen ábrázolt csinos nagylány sajnos nem tud (nem akar?) szopni, úgyhogy az ő anyukája mostanra kb. fejésguru, és rengeteget segített az elméleti részében.

  • Figyi, az én gyerekem 10 hetes, és ipari porszívókat is leköröz, ha gondolod, szervezzük le, kölcsönadom. 🙂
   Amúgy meg érdemes éjszaka felkelni fejni egyet, mert a prolaktin éjszaka jobban termelődik.

  • Zsuska, nagyon szépen köszönöm, ez komoly megtiszteltetés (én most úgy érzem, a fiamat ránézni sem engedem majd soha másik nőre, nemhogy a melléhez:)), a legújabb fejlemények alapján reménykedem benne, hogy pár napon belül Zorcsi is szophat, ha nem, akkor egyeztessünk valamit.

   (ui.: a lányodlujza vécébeN kakilós szokásain nagyon röhögtünk:))

  • Oké, kontakt megvan, szólj, ha tudok segíteni, tényleg nagyon szívesen !
   A nemadomagyerekem meg tipikusan elsőgyerekes szindróma is, amit nálad a körülmények csak felerősítenek, az első kölökmacinál én simán levertem volna szívlapáttal, aki csak hozzányúl, és ha valaki más a kezébe vette, totyorogtam mellettük izgatott tojó módjára amíg észre nem vette magát és vissza nem adta az én Jogos Jussomat 🙂
   Hármaska meg már mindenki babája, és tökre nem izgat :-)Hajráf Zoárdnak, és ha kell a kölcsönporszívócska, döngicséljetek

  • a tul sok folyadekbevitel se feltetlenul jo. anno a dokimnak panaszkodtam, hogy annyit iszom, mint egy lo, megsincs rendesen tejem. o aszondta, 3-4 liter legyen kb., pihenjek, amikor lehet, es egyek rendesen. nem tudom, mennyire vagy husevo, en nem igazan, de az segitett az elso gyereknel, ha hust ettem, sokat. az igazi inger, persze, az lesz, ha mar Z kuzd meg a kajaert. keszulj a kremekkel, brutal tud lenni, amikor eleinte “raharapnak” az erzekeny reszekre. 🙂

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s