47. fejezet – 1:0 a gyerek javára

Ezt azért még meg fogom beszélni Zoárddal, majd ha kikerül az inkubátorból és képes lesz az egyenletes légzésen kívül másra is koncentrálni, hogy nekem elég, ha csak egy kicsit rossz, és hogy hogy is van ez a kompromisszumos dolog.

Naszóval az volt kedden, hogy végig bent voltam a munkahelyemen, nem volt semmi bajom, utána elmentem fodrászhoz, ott sem volt semmi bajom, otthon megírtam az egyik kiadónak azt a kis rövidet, még mindig semmi bajom, utána beültem a kádba, egyszer csak kiömlött belőlem egy hektó vér (valszeg olyan egy deci körül), és két plusz fél órával később megszületett Apjaneve Dániel Kilián, bár nagyon nem akartam.

Azt a két plusz fél órát azzaltöltöttük, hogy bementünk a kórházba (a Jánosba, mert ott dolgozik a terhesgondozó orvosom, az volt a legközelebb, illetve jobban fel vannak ott készülve az extrém dolgokra, mint a Telkiben), ott elintéztük a papírmunkát, többen belém nyúlkáltak, megpróbálták megállítani a szülést (mármint nem visszanyomták belém a gyereket, hanem kaptam valami infúziót), közben a fiúm hegymászó-történetekkel szórakoztatott, aztán, amikor úgy negyven perc alatt épphogycsakról teljesen kinyílt a méhszájam, még kértek, hogy ne nyomjak picit, mindjárt itt az orvos, majd a tényleges szülést (burokrepesztés+kitolás) tizenöt perc alatt lezavartuk, ebben sokat segített, hogy ketten üvöltöttek az arcomba, hogy nyomjak már, mert koraszülött és nem kap levegőt és baja lesz. Egyébként nagy szerencse, hogy csak tizenöt perc volt, többet nem bírtam volna ki, és igen, tisztában vagyok vele, hogy mások órákig vagy napokig vajúdnak és én nagyon olcsón megúsztam, de ezt akkor is be kellene tiltani.

A gyerek hálistennek jól van, amennyire lehet, terheskönyv szerint amúgy 26-27 hetes volt, szerintem 28, fejlettsége alapján 29-30, hálistennek előrerohant. Pillanatnyilag lélegeztetőgépen van, de stabil, és ha nem kap el valami fertőzést, akkor teljesen szabályos gyerek lesz majd belőle. Az elkövetkezendő másfél hónapban a kórházban fog lakni egy dobozban, de mehetek hozzá minden nap, és vinnem kell neki anyatejet is (ma megtanultunk sterilizálni és fejni, a fiúm nagyszerűen szórakozik azzal, hogy múúúú-zik nekem közben).

Hálistennek én is jól vagyok, bár a járásom egy megfontolt, csipőficamos félszegúszó-halét idézi mert eltört a farokcsonton (vagy elrepedt, vagy csak szétesett, ez három különböző orvos szakvéleménye, mindenesetre egyrészt alátámasztja azt, hogy a guggoló pozíciójú szülést a leghülyébb ötlet a farokcsonton egyensúlyozva véghezvinni, másrészt tudom, hogy az én esetemben speckó tényleg sürgős volt a dolog, és nem értünk rá  közben az én testi-lelki egyensúlyommal foglalkozni), meg fáj a gátsebem, amit egyébként akció közben észre sem vettem, hogy megmetszettek rajtam, mert meg akartam halni.

Az meg rejtély, hogy miért jött ki Zoárd, példamutató értékekkel rendelkező terhes voltam, nem fájt semmim, mint kiderült, nem volt semmi fertőzésem, és ha még valaki megkérdezi, hogy nem a fürdés miatt-e, azt megütöm.

50 thoughts on “47. fejezet – 1:0 a gyerek javára

  • Lucia, nagyon megijedtem, mikor olvastam ezt a írásodat (némán bár), de követtem az eseményeket (annál is inkább, mert én is terhes vagyok). A kolléganőm pár hete szült 29. hétre, és a babának kutya baja, Zoárd is hősiesen átküzdi majd magát ezen az akadályon. Amúgy meg sikerült elérned azt, amit eddig kevés írónak: hol bőghetnénem volt, míg olvastalak, hol röhögtem, mint egy ló. Szóval, csak azt akartam mondani, hogy hajrá és hogy szorítok, és tuti nem a fürdéstől volt 😉

  • Hát ez durva lehetett. Gratulálok a kisfiatokhoz, s drukkolok, hogy minden rendben maradjon. 🙂
   Aki meg azt állítja, hogy a fürdés miatt, abban először tudatosítd, hogy hülye, utána üsd csak meg, de akkor nagyon. 🙂

  • és még csak annyit szerettem volna mondani – ezt nem kell kitenni, csak Neked jegyzem, bár biztos ezer ilyen biztatót kapsz – hogy én 8 hónapra születtem, úgy, hogy elszámolták az anyukámat, és megindították a szülést, és az már elég rég volt, én mégis elég normális lettem, bár ezen egyesek vitáznak időnként.

  • Mindenféle okoskodás nélkül azért nagyon gatulálunk nektek! És szorítunk. És biztos minden rendben lesz. És akkor is megütsz, ha azt mondom, Kilián egy városrész Miskolcon? Sok boldogságot! aa+Lam

  • azta! kirázott a hideg, miközben olvastam, úgy aggódtam értetek.
   nagyon gratulálok! ügyes voltál!
   [annyira éreztem, hogy a hagyományos úton távozik belőled [túl eltervezted császárt]]
   dániel kiliánnak meg gyors gyarapodást kívánok [ehhez ha kell rengetegféle tejserkentő tippet is tudok adni].

  • Hat ez sokkolo volt igy tobbedszer, reszleteiben is, de ez a kedelyes hozzaallas valoszinuleg sokkal szerencsesebb, mint amilyen a dramai lenne.

  • szerintem azért jött ki idő előtt, hogy ne kelljen anyádékhoz menni családi ebédre 🙂
   Zoárdnak minden jót, nektek meg kitartást! 🙂

  • Szorítok, hogy minden rendben legyen Zoárddal és örülök, hogy te a körülményekhez képest jól vagy. Farokcsont remélhetőleg beforr/összeáll hamar. Mú :).

  • Mikor megláttam a freeblog főoldalán, akkor csak röhögtem, hogy “na persze”, aztán olvastam, és jött a “zasztak.rva” érzés, de a lényeg, hogy kutyabaj, és jól vagytok. A vezetéknév (“Apjaneve”) verhetetlen, a Kilián meg egy buszgarázs, trust me.
   Ja, és nem a fürdés van, mert ha így lenne, akkor a nők 9 hónapig tuti nem fürdenének.

  • hat hajra, dobozzal nincs baj, de brutal szemtelen visszabeszelos kolykok nevelodnek ottan ki, jobb ha tudod,
   farkcsont ugyben meg egyutterzesem, nem lesz gyors, a legtobbet hason alvassal tudnal segiteni rajta, ami persze kepzavar a mellek elfoglaltsaga miatt, de ha meg tudod oldani, probald, a gatseb semmise a farkcsontodhoz kepest

  • minden rendben lesz :-), sok gratula egy néma olvasótól! ja, és nem a fürdés miatt (1001. hozzászólás), én pl. anno annyit fürödtem a szülések előtt, hogy bálnának éreztem magam (méretre is), de semmi. kommentek: a névhez ld. Durrellnél a Rávantűzve Csang-sztorit 🙂

  • Megijesztett a bejegyzés, aztán lélegzetvisszafojtva olvastam, majd megfulladtam. Gratula és mielőbbi hazatérést, gyógyulást!

  • huhh, van dramaturgiai érzéke a gyereknek. egyidős terhesek vagyunk, vagyis voltunk, és annyira meglepődtem ezen a fordulaton, hogy ennyi csendes olvasgatás után muszáj megszólalnom. azért megnyugtató, hogy jól vagytok.

  • én 7 hónapra születtem és 1.5 kilósan, és utána 2 hónapig voltam dobozban. ennek 41 éve. azt nem mondom, hogy mindenki egyetért abban, hogy normális vagyok, de hát istenem, a plebsz néha olyan unalmasan hülyén viselkedik. 🙂

  • A zsenik szinte mind vagy koraszülöttek, vagy késnek valamennyit. Más szóval úgy is felfoghatóak a történtek, hogy eddig minden terv szerint alakul. Szívből gratulálok.

  • koraszülöttek intelligensebbek és jelentősen magasabbak a társaiknál. lesz egy einstein-kosaras fiad, na bumm. :o)
   a farokcsont repedés gyógyulását pedig el lehet érni egy középen lyukas (kvázi úszógumi alakú) párnán ücsörgéssel: amikor csak ülsz, ezen ülj.

   jobbulást és élvezd az anyaságot!

  • 1001+1. gratuláció!

   Hugi is dobozolt baba, 11 éve gondoskodik az élményekben gazdag családi életről. 🙂 Úgyis kiderül idővel, milyennek szándékozik lenni-nevelődni-és-egyebek. Jobbulást!

  • Már éppen kezdtem aggódni – így ismeretlenül is (ebben, mármint az aggódásban, nagyon jó vagyok), mert olvastam Sisso utolsó bejegyzését és bár rossz matekos vagyok, mégis kicsit korainak tűnt- de soraidat némán, lélegzetvisszafojtva, néhol mosolyogva olvasva már csak annyit írnék ide, hogy le a kalappal, gratula, jobbulást mindkettőtöknek, és Isten hozott Kisember!

  • Ártatlanul jövök olvasni (mert bizony nagyon rég óta olvaslak már), és mit látnak szemeim? 🙂 Gratulálok! És sok boldogságot, egészséget a kicsinek!

  • Tolunk is nagy-nagy gratula es rengeteg drukk!

   A fiudnak mar irtam, hogy ha kuzdotok a tejelessel, szoljatok, hatha van meg valami otletem. Meg kuldtem neki sok infot fejessel es tejjel kapcsolatban. Engem is fel eve “tehenkenek” hivnak egyesek, ne aggodj! Azota fejek naponta X alkalommal (eloszor 5-6x, most mar “csak” 3x, de mar nagyon kezd elegem lenni belole. Mindenesetre Janka vegig anyatejen elt, bar sosem tudott szopizni. Egy korty tapszert se kapott – most meg elkezdtunk probakozni egyes pepekkel.) HAJRAAA!

  • Hat ez mellbevago volt… Annal is inkabb, mert en meg a 13. hetben verezgetessel fekszem (kedden kezdodott…). Ezen kivul sajnalom, mert a blogod tartotta bennem a lelket idonkent, de maskor is jol mulattam rajta. De ha jol latom, renduletlenul folytatod. Tehat gratulalok, gyors jobbulast es hazakerulest!
   Kilian meg laktanya.

  • Csatlakoznék az előttem szólókhoz (a gratuláláson túl): dobozolt gyerekből is simán lehet ép felnőtt, bár a normálist nem merném mondani, mert saját öcsém a példa. Mindenesetre amikor megszületett, az orvosok nem kérdeztek nevet, meg nem is ajánlották, hogy adjunk neki, azt mondták, hogy ezzel talán még várni kéne, sőt megnézni sem nagyon engedték… Ennek ellenére már 21. éve (jesszus, de öreg vagyok) szomorítja a családot.

  • grat!
   farokcsont miatt ne aggódj, pár hét és összeforr. nekem is eltört szülés közben, tapasztalatból tudom.
   Dániel Kiliánnak pedig a legjobbakat, remélem hamarosan együtt és otthon lesztek már!

  • A Kilián egy körtér volt Tatabányán, én meg egy 1,7 kilós 7 hónapra született baba voltam, most háromnegyedmázsás, egykor kitűnő tanuló dilihopper. Kitartást a kicsinek és neked, Zoárd már biztosan nem fog vakon kikerülni az inkubátorból mint az én egyik kis intenzívosztálytársam anno. Ma már sokkal jobbak a műszerek. Hajrá!

  • Miskolcon a Kilián városrészben volt a Kilián gimnázium, amit azóta átkereszteltek Diósgyőrire. Én még félig a Kiliánba jártam 🙂
   Amúgy azért olyan sok mindennek a neve, mert a szoci korban volt az illető valami híres ember (Kilián György a böcsületes neve), aztán Marx-hoz meg Lenin-hez hasonlóan őt is meg kellett örökíteni közterek neveként..
   A babán én is meglepődtem, de a lényeg h egészséges és túlvagy a nehezén 🙂

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s