42. fejezet – a kellékekről

Szóval a kismamatopikoknak, amiktől egyébként a hajam az égnek mered (régebben, ha zaklatott arckifejezéssel közelítettem felé, a fiúm azt kérdezte, a szüleimmel beszéltem-e, most meg rögtön azt feltételezi, hogy biztos kismamatopikot olvastam) egyelőre két pozitív hozadéka volt: a salvus víz (állítólag nem mindenkinek hat, de nekem két korty napokra elmulasztja az összes savasodós-refluxos problémát), meg a szoptatóspárna (amit amúgy itt is javasolt kommentben valaki).

Azt, hogy ezzel a párnával  szoptatni hogyan lehet, egyelőre elképzelni nem tudom, de a derekamat napközben nagyon jól tartja (vízszintesen hanyattfeküdni kényelmetlen, oldalt nem lehet notebookozni, ebbe viszont bele tudok kuporodni gerincrevágott büdösbogár pózban), északa meg valóban emulálni lehet vele a hasonfekvést, bár az egy kicsit körülményesebb, tekintve, hogy egy duplaszéles-belefulladós paplan alatt alszom négy darab párnával és egy darab zsiráffal, illetve most már a szoptatóssal is, úgyhogy szombatról vasárnapra virradólag többször előadtuk a Laokoón-család haláltusáját én, a zsiráf és a párna, de aztán kitapasztaltam, hogy ha nem teszek hirtelen mozdulatokat, akkor nem támad, azóta jól vagyunk.

Amúgy a múlt heti utazás előtt kínomban vettem egy terhesnadrágot (nyári terhességre készülve tele vagyok aranyos kis empire ruhácskákkal, meleg gatyám viszont nem volt) a C&A-ban, hát ez sem lesz rajtam többet szerintem. 34-es (terhetlen méretem 36-os), de így is óriási, hosszú, kényelmetlen, hülye anyagból van, nem akarom, nem szeretem, maradok igénytelen, mackónadrágos vemhes nő.

9 thoughts on “42. fejezet – a kellékekről

  • Ja és: ha most lenne bennem egy plusz ember a H&M-ből ruházkodnék, a Vörösmarty téren van kismama részleg. Igazság szerint így [hogy nincs plusz] is vettem egy nagy-maradt-has-t leplező terhesfelsőt.

  • Akkor én is reklámozok kicsit, mert megérdemlik. Nekem a Christina Moda jött be, ott vettem mind a három terhesnadrágomat. Az eladók hihetetlen kedvesek, és úgy vettem észre, hogy ez az egyetlen olyan kismama-bolt Budapesten, ahol nem arra megy ki a játék, hogy minél több pénzt kihúzzanak a zsebemből.A nadrágok 6000 forint körül vannak, amiért még fel is hajtják őket, ha esetleg hosszúak lennének. http://www.christinamoda.hu

  • köszönöm a tippeket, a brendonos ruhák tetszenek, még azon is felül tudnék emelkedni, hogy tripla árat számolnak olyan nadrágokért, amiket már csak 3 hónapig tudok hordani, de az itteni boltjukban (Budaörs) gatya csak 40+ méretben van. a többit még nem néztem.

  • Én egyik barátnőmmel shoppingoltam terhesruhákat a minap (Pólusban): határozottan vicces volt, hogy ott állunk az állapotosboltban, és nézzük, hogy a nadrágokat XS-S-M-… méretnek hívják 🙂 Majd miután az igen segítőkész néni megkérdezte, hogy milyen méret tetszik lenni, és barátnőm bevallotta, hogy ezen méretezések fényében voltaképp el van bizonytalanodva, felvilágosítást kaptunk, hogy márpedig ez a világ legtermészetesebb dolga, hogy méretezik a ruhákat 😉 Bár ahogy elnéztük, az “original” kiindulási méretekkel nem sok párhuzamot mutatott a méretjelzés…

  • Igen érdekesek ezek a méretek, a napokban vettem egy szoknyát a Cundában, ami szintén 34-esnek volt álcázva. Valójában szerintem 38-40-es, mert 34-eset én sohasem hordtam, még akkor sem, mikor a 44 kg-t éppen ütöttem.
   Terhesen pedig XL-eset kaptam, kölcsönbe. (Másodszorra, első terhessgnél S volt a méretem!)

  • Na, most jut eszembe: elso gatyomat a Mammystic (vagy Mammistyc?) nevu boltban vettem. Meg brutalisabb arak, mint a Brendonban, de van icipici meret is – legalabbis 3 eve meg volt. Meg a Raday utcaban is van – vagy legalabbis volt anno – egy nagyon jo kismama bolt.

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s