24. fejezet – az álmokról

Szóval rendszeresen rémálmodom mostanában, konkrétan folyamatosan, állítólag ez a gyerekkel jár. A ma éjszakai program az volt, hogy 1. sikerült átjutnia egy telemarketingesnek a kifinomult szűrőmön, 2. megtámadott egy kóbor kutyahorda (ébredés után még percekig fájt a karom, ahol megharaptak, 3. a fiúm elutazott Japánba dolgozni, ráadásul a moszkvai lakásában felejtettem a notebookom. Rettenetes volt.

Az elmúlt pár hónapban egyedül múlt héten álmodtam jót, az Auchan körül körforgalmaztam kocsival (mivel a legközelebbi boltig is min. négy körforgalmon* kell átverekednem magam, nem beszélve a munkahelyemről, a körforgalom egy megnyugtató, természetes közeg számomra), és narancsokra gondoltam, meg arra, hogy jaj, csak véget ne érjen ez az álom, végre semmi százlábú meg terrorista, de sajna persze rögtön felébredtem. Azóta meggyőződésem, hogy Zoárd buddhistának születik, ez a körforgalom dolog olyan nagyon zenes-dharmás.

* Tudta-e ön, hogy a közhiedelemmel ellentétben a KRESZ szerint a körforgalmakra alapértelmezésben a jobbkézszabály vonatkozik, bár Magyarországon az összes le van védve "elsőbbségadás kötelező" táblákkal?

16 thoughts on “24. fejezet – az álmokról

  • szia, en mar tizen eve elek olyan orszagban, ahol gyakori a korforgalom. vagy ot eve az allam leesett amikor egy frissen erkezett orvos azt bizonygatta, hogy a korforgalomban az a szabaly, hogy aki elsonek erkezik az megy. Ebbol mar akkor levontam a kovetkeztetest hogy vszinu elkezdtek bevezetgetni a korforgalmakat Magyarorszagon csak eppen nem magyaraztak meg a szabalyait, a magyar meg megalkotta az egyenisegehez valot, azaz nyomuljunk…

  • A körforgalomban annak van elsőbbsége, aki már benne van, az elsőbbségadás kötelező táblákat szerintem hobbiból pakolják ki. Legalábbis pár hónapja, amikor a kresz vizsgámat tettem, még így volt:)

  • S.: ez a KRESZ-ben nincsen benne, márpedig a közlekedés szabályait az írja elő, nem a magyar rendőrség honlapja. ugyanakkor itthon valóban csak macisajttal együtt raknak ki körforgalomtáblát, de a macisajt miatt kell elsőbbséget adni, a körf. táblának nincsen jelentősége ebből a szempontból, az csak a haladás irányát szabályozza.

  • Ott a végeken csak úgy dagad a keble a városvezetésnek, hogy mennyire szereti a nép, az istenadta a körforgalmaikat. Szerintem ha kisvasutat kapnának karácsonyra, azt is körforgalmasítanák.

  • ja es nem fejeztem be a mondanivalom…
   szoval kesobb ugyanez az orvos szarra torte az autojat, igen, korforgalomban, s meg most is meg van rola gyozodve, hogy neki volt igaza.

  • Én pontosan attól kapok agyvérzést, hogy milyen összenőtt nyakcsigolyákkal hajtanak be egyesek a körforgalomba, még véletlenül sem balra pillantva, szentül meggyőződve, hogy neki elsőbbsége van. És természetesen rá sem pillantva az elsőbbségadás táblára. A szabály szó szerint így szól:

   Elsőbbséget kell adni az olyan útról érkező járművel, amelyen az útkereszteződés előtt „Elsőbbségadás kötelező” vagy „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla van, a keresztező – illetőleg a kiegészítő táblán vastag vonallal jelzett – útról érkező jármű részére;
   “Körforgalom”
   A tábla olyan utat jelez, amelyen úgy kell haladni, hogy az út által körbezárt terület a vezetőtől balra essék.
   E tábla, csak az “ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” vagy az “Elsőbbségadás kötelező”
   jelzőtáblával együttesen kerül kihelyezésre. A körforgalomban haladó járműveknek tehát
   elsőbbségük van a körforgalomba behajtó járművekkel szemben.

  • jelzőtáblával együttesen kerül kihelyezésre. A körforgalomban haladó járműveknek tehát
   elsőbbségük van a körforgalomba behajtó járművekkel szemben.

  • Lucia, én is a törvény olvasásával kezdtem, de ott kb. két sor van a körforgalomról. Te honnan olvastad ki azt, hogy a jobbkézszabály vonatkozik rá?

  • S.: onnan, hogy azon közlekedési helyzetekben, amit nem szabályoz más jelzés, a jobbkézszabálynak megfelelően kell közlekedni.
   🙂
   egyébként angliában pl. ezért van automaikusan elsőbbségük a körforgalmon belül haladóknak, macisajt nélkül (noha ott szeretnek _minden_ kereszteződést táblákkal leszabéylozni).

  • Ezt találtam , fontos lehet:
   Kismamák, figyelem!

   A málnalevéltea jó hatással van a magzat egészséges fejlődésére, enyhíti a terhességet kísérő reggeli rosszulléteket, és megkönnyíti a szülést, mert a terhesség utolsó heteiben ellazítja a kismedence tájékának izomzatát, ami így a szüléskor tágulékonyabb lesz. A terhesség első hét hónapjában naponta 1 csészényit, a szülés előtti hetekben pedig 2 csészényit ajánlatos fogyasztani belőle.

   A 2,5 dl tea elkészítéséhez 1 evőkanálnyi szárított málnalevél kell, amit 35-40 percig tanácsos forralni, majd ezt követően szűrjük le! Amint hűl egy kicsit, azonnal fogyasztható.

   innen:http://www.informed.hu/eletmod/wellness/fito/?article_hid=95460

  • Málnalevél tea: érdemes ízesíteni (cukor, citrom), mert bűnrossz az íze alapból, bár aki ízesítés nélküli teákat szokott inni, annak talán csupaszon is iható.

  • Ugy tudom, az elso 6 honapban nem illik malnalevel teat inni. Erdemes utananezni. En is ittam a vege fele, aztan – onhibamon kivul – Jankabol csaszarno lett. Szoval jol megkonnyitette a szulest a malnalevel :-).

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s