21. fejezet – Zoárd, a Magzat

Próbáltam bevonni a gyermekem apját a névadási szertartásba, egyrészt, hogy lökjünk egyet a kötődésben (bár ami azt illeti, egyelőre sajnos én se nagyon kőtődöm, hosszas öntréninggel sikerült eljutnom arra a szintre, hogy most úgy érzem magam, mint aki sokára-sokára hosszas szenvedések után majd kap egy új plüssállatot), másrészt meg szeretném, ha két keresztneve lenne, de csak egyet sikerült kitalálnom.

A fiúm először is kijelentette, hogy nem, ő nem tud keresztnevet adni, úgyhogy javasoltam, húzogassunk az összes közül, mert az ilyen adatbázisos dolgokat szereti. Erre vérszemet is kapott, és a következő húsz percben mondott is pár A betűset, amíg fel nem hívtam rá a figyelmét, hogy a vezetékneve és az általam megjelölt keresztnév is magánhangzóra végződik. Ekkor kis csönd következett, majd tájékoztatott, hogy ő kiskorában nagyon szívesen lett volna Vulkán. Erre én egy kicsit nem kaptam levegőt, de hát úgy kell nekem, én erősködtem, hogy szálljon be a dologba, úgyhogy belenyugvóan elkezdtem ízlelgetni a Varga Béla Vulkán nevet (a "Varga Béla" csupán allegória), végül is, nagykorában lehet majd Varga Vé Béla, az nem olyan ciki, de ekkor a fiúm rámszólt, hogy ne legyek hülye, miért adnánk a gyerekünknek olyan nevet, hogy Vulkán. És egyébként is, a Worf az sokkal férfiasabb.

Ezt követően továbbmentünk békésebb betűk felé, a Miron felvetődött, mert hogy már volt olyan a családban, és nekem tetszett is, de meg lett vétózva, mert hogy már volt olyan a családban. Azután kiderült, hogy már a Turul is anyakönyvezhető, mint férfinév, remek, lehetne Bélánk például Varga Turul Vulkán, biztosan felfigyelnének rá mindenhol. A magzat aztán végül Zoárd keresztnéven vonult be a családfa-fájlba (amit egyébként a fiúm azért hozott létre, hogy ne felejtse el a rokonai nevét, először azt hittem, viccel, de utána tényleg nem tudott válaszolni arra az egyszerű kérdésre, hogy mi is az anyukája keresztneve, csak amikor hivatalos hangon azt mondtam, hogy annyaneve, akkor vágta rá egyből), és ez engem némileg felzaklat, annak ellenére, hogy ez állítólag csak munkacím. De mindegy, engem most a törött edények látványa és a csokoládé szaga is felzaklat, ez legyen a legkisebb bajom.

10 thoughts on “21. fejezet – Zoárd, a Magzat

  • A Vulkánnál van rosszabb is: Pölö a Gandalf engedélyeztetett név, ergo egy ember már biztosan megkínozta ezzel szerencsétlen gyermekét 🙂

  • Hehe…. Szilveszterkor még józanul megismerkedtem egy lufival, aki nyuszi akart lenni, de csak a hörcsögségig jutott, na őt kereszteltem el Zoárdnak. Akkor mindenki hülyének nézett, hogy ilyen név nincs is, pedig már akkor is ilyeneket hangoztattak, mikor Belizár lett a számítógépem. Most meg ugye, hogy ugye?
   A Zoárd tök jó név.

  • a minap az ocsemnek a meg ferfiasabb “kobra/cobra” nevet adtam; szerintem gondolkozz el rajta (ot nem igy anyakonyveztek, szoval meg szabad a palya) ^^

  • Az baj, ha a vezeték magánra végződik, az utó meg arra kezdődik? Most így hirtelen csak kevés jut eszembe: Heltai András, Czene Attila, nem tudom, kik ezek, de rossz nekik?

  • A Zoárd nálunk is munkacím volt… Végül azzal az érvvel lettem róla lebeszélve, hogy ne keltsünk olyan látszatot, mintha nyalni akarnánk a szülésznek…

   (Amennyiben a megállapodott doki nem ért volna be időre, volt elméleti lehetősége egy Zoárd keresztnevű doki közreműködésének.)

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s