393. fejezet – szegény Danika

Mucus mára már jobban van, legalábbis vidáman ébredt, majd tájékoztatott, hogy emedünk a bojtba és veszünk Daninak fekete autót (kinézte, hogy mit akar húsvétra, lábbal hajtósat), majd azért inkább feljött az ágyamba. Mióta ő is beteg, itt fetrengünk ketten, én dolgozom, ő játszik a három kedvenc kisautójával, és néha rám szól, hogy ő most anya helyén akar lenni, akkor helyet cserélünk. Azt is tudja, hogy mire való a szápópép, benne van az intejnet, az intejnetben van fiú [ez ő], vannak autók, és ana íjja az intejnetet. Illetve tegnap mondtam neki, hogy várjon egy kicsit, megnézem a Muci blogját, erre egész este azt magyarázta, hogy a fiúnak van bogja a szápópépben.

Valamelyik este heverészünk itt békésen, én kihasználom, hogy a gyermek engedékeny hangulatban van, és a hátát simogatom, mire egyszer csak álmodozva megszólal, hogy szejetem ana kezét. Ana erre természetesen elolvad, és visszakérdez, hogy és még mijét szereted anyának, malackám, mire Dániel elgondolkozik, majd tárgyilagosan azt válaszolja, hogy ana kubuját (a Kubu nagy sztár).

A múltkorjában meg kicsit mocskosan hozta haza az apja a barlangból, én éppen mosogattam, úgyhogy viccből odaszóltam Dánielnek, hogy vegye le a nadrágját, és tegye a szennyesbe, mire tényleg levette a nadrágját, és betette a szennyesbe. Álompasi. Teregetni is segít, csak még egy kicsit rövid hozzá.

Az OCD-jét meg tőlem örökölte, úgyhogy teljesen fel van háborodva, mióta kicseréltem a hálószobámban a kiégett izzót energiatakarékosra, mert arra nem fér rá a lámpabura. Azóta rendszeresen tárgyalásokba bocsátkozik velem arról, hogy visszatesszük a jámpa fedejét, mire elmagyarázom, hogy túl nagy az izzó, nem fér rá, erre azt feleli, hogy tedük vissza a kici jámpaköjtét, én tájékoztatom, hogy az elromlott, nem lehet visszatenni, erre hozza a kabátját, hogy emedünk a bojtba, veszünk kici jámpaköjtét. Mindezt naponta olyan tizenötször. Zavarja, na.

Ha már bolt, a múltkor előadott az egyik nagyáruházban egy monodrámát. Kérte, hogy vegyem ki a kocsiból, kivettem, jött mellettem, és egyszer csak hallom, hogy komolyan magyaráz valamit. Odafigyeltem, hogy mi van, és a Muci azt mondogatta, csak úgy maga elé, a világba, hogy ana mindig vásájoj, szegén Dani nem üjhet a kocsiban, a jábán kejj mennie Danikának, mert ana mindig vásájoj. Nagyon örültem, hogy gyermekvédelmisek nincsenek éppen a közelben, mert eléggé meggyőző volt.

A következő poszt az állatkerti kirándulásról fog szólni, már amennyiben sikerül betömörítenem hozzá a videót. Elöljáróban csak annyit, hogy ott láttam először úgy istenigazából hisztizni a Mucit (a végén a fáradtságtól), amikor nem engedtük agnussal, hogy az elefántok közt motorozzon, mire a következő pillanatban azt bámultuk halál kimerülten, de röhögve, hogy Dániel üvöltözve megpróbált kirángatni egy facsemetét a földből, hogy eldobhassa, miközben azt kiabálta, hogy de motojozunk az ejefántokkal.

6 thoughts on “393. fejezet – szegény Danika

    • Ez a “rend a lelke mindennek” dolog nálunk is igen komolyan van véve, most ugyan kicsit visszafogottabban, mert nem vagyunk otthon, de például a medencébe csak akkor mehetünk be, ha előtte minden levelet kihalásztunk. A legdurvább az volt, amikor Rudika még kicsi volt (= nem tudott beszélni), akkor bizonyos ruhadarabok feladásakor elkezdett nyafogni és teljesen tanácstalan voltam, hogy miért, főleg harisnyáknál (jó, hát fiú, de ezt akkor ő még nem tudta). Aztán amikor már szóba tudtunk elegyedni, kiderült, hogy akkor készült ki, amikor olyan cuccot akartam feladni rá, amin mondjuk egy ici-pici lyuk volt véletlenül (nem egy ilyen kis twist olivért nevelek, de azért az tény, hogy nem mindig foltoztam a téli, örökölt fuszekliket).

Szeresd Mucit

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s